Gratis documenten

Op deze pagina vindt je verschillende documenten terug die je tijdens je re-integratietraject handig kunt gebruiken. Ze zijn gratis te downloaden, dus lees de bijbehorende blogs voor uitleg en maak er gebruik van!

1. Factsheet verschil Reumatoïde Artritis (RA) en Spondyloartritis (SPA)

Deze factsheet geeft 5 verschillen weer tussen Reumatoïde Artritis (RA) en Spondyloartritis (SPA). Handig om mee te nemen naar je bedrijfsarts of naar de verzekeringsarts van het UWV. Want er is vaak weinig bekend over spondyloartritis. Terwijl de klachten, onderzoeken en behandelingen vaak net even iets anders zijn dan bij RA.

Meer informatie hierover vindt je in deze blog.

2. Factsheet reuma en werk

Deze factsheet kun je gebruiken als je je baas, familie of vrienden wilt inlichten over reuma.

De factsheet legt middels handige pictogrammen in drie stappen uit, wat reuma is, welke klachten je ervaart en welke aanpassingen in je werk je nodig kunt hebben.

Achtergrond informatie kunnen je vinden in de volgende blogs:

  1. Reuma
  2. Wat is ontstekingsreuma
  3. Voorkom ziekteverzuim bij reuma: de 3 beste werkaanpassingen
  4. Hoe je baas je het beste kan steunen bij werken met reuma

3. Checklist 7 vragen die een bedrijfsarts stelt bij reuma

Als je op gesprek gaat bij je bedrijfsarts is dat natuurlijk super spannend. Een goede voorbereiding is dan ook het heel belangrijk om je verhaal goed te kunnen doen.

Om je hierbij te helpen heb ik een checklist ontwikkeld, van 7 vragen die een bedrijfsarts altijd zal stellen bij reuma. In de bijbehorende blog geef ik verdere uitleg over deze vragen en hoe je je het beste hierop kunt voorbereiden!

4. Krijg inzicht met dit schema in je energievretende en – gevende activiteiten

In mijn blog: een praktische mindset gids tegen chronische vermoeidheid bij reuma, leg ik in 3 stappen uit hoe je het beste om kunt gaan met chronische vermoeidheid. Een van die stappen is, meer inzicht krijgen in je energievretende en -gevende activiteiten. Om je hierbij te helpen, heb ik een schema ontwikkeld die je kunt gebruiken om dit inzicht te krijgen. Want zodra je weet welke activiteiten je energie geven en energie kosten, kun je ook je planning hierop aanpassen. Zodat jij beter kunt omgaan met je vermoeidheid.

5. Presentatie werken en reuma

Ervaar jij onbegrip op je werk? Dan kun je deze presentatie gebruiken om je baas en je collega’s in te lichten over reuma, de beperkingen en de invloed hiervan op je werk.

Wil je meer weten over hoe je het beste kunt omgaan met onbegrip op je werk en hoe je deze presentatie het beste kunt gebruiken? Lees dan de volgende blog!