Blog

de ReumaLeeft Podcast
podcast

#7 Welke beroepen kan ik het beste doen met reuma?

Een baan zoeken met reuma kan nogal een uitdaging zijn, want welke beroepen kun je goed uitvoeren met reuma zonder het risico om ooit afgekeurd te worden? In deze podcast aflevering vertel ik je er alles over! Ik vertel welke werkkenmerken van belang zijn in een vacature tekst of in je toekomstige functie die je… Lees verder #7 Welke beroepen kan ik het beste doen met reuma?

Hoe slim omgaan met je beperkte energie bij reuma.
Leven met reuma

Hoe jij slimmer kunt omgaan met je beperkte energie bij reuma!

Ik ben altijd moe. Ook na een fantastische nachtrust, een dagje niks doen of juist als ik keihard gesport heb. Chronische vermoeidheid is dan ook een van de meest voorkomende symptomen van reuma. Blijven bewegen helpt zeker (want dan krijg je ook weer meer energie). Maar dan nog: heb ik vaak geen energie meer over… Lees verder Hoe jij slimmer kunt omgaan met je beperkte energie bij reuma!

de ReumaLeeft Podcast
podcast

#6 Hoe jij slim kunt omgaan met je beperkte energie bij reuma!

Ken je dat? Dat je de ene dag heel moe bent en dat je de andere dag ineens super veel energie hebt? En om meer energie te krijgen, rust je op de dagen dat je moe bent zoveel mogelijk uit. Zo laat je misschien bepaalde taken liggen (denk aan het huishouden), schuif je taken door… Lees verder #6 Hoe jij slim kunt omgaan met je beperkte energie bij reuma!

In 5 stappen goed voorbereid op gesprek naar je reumatoloog!
Behandelingen

In 5 stappen goed voorbereid op gesprek naar je reumatoloog!

Zowel het eerste gesprek als de daaropvolgende consulten met je reumatoloog kunnen best spannend zijn. Want misschien loop je al een tijdje met een aantal klachten rond en hoop je tijdens het gesprek wat antwoorden te krijgen. Of wil je graag dat er naar je verhaal geluisterd wordt en er meegedacht wordt. Een goede voorbereiding… Lees verder In 5 stappen goed voorbereid op gesprek naar je reumatoloog!

Wanneer ziek melden van werk met reuma?
Afkeuring met reuma, Voorkom ziekmelding, Werken met reuma

Wanneer ziek melden van werk met reuma?

Als je met reumatoïde artritis of een andere vorm van reuma in loondienst werkt, kunnen er periodes zijn dat je moeite hebt om te kunnen blijven werken. De keuze om je dan ziek te melden is vaak lastig, want waar doe je goed aan? In aanraking komen met het UWV wilt namelijk niemand en daarnaast… Lees verder Wanneer ziek melden van werk met reuma?

de ReumaLeeft Podcast
podcast

# 5 wanneer moet ik me ziek melden van werk met reuma?

Dit is een van de meest gestelde vragen die ik regelmatig krijg van mijn volgers van ReumaLeeft. De keuze om je ziek te melden is namelijk vaak lastig, want waar doe je goed aan? In aanraking komen met het UWV wilt niemand en daarnaast geeft werken ook voldoening. Soms is het echter beter om je… Lees verder # 5 wanneer moet ik me ziek melden van werk met reuma?