Persartikelen

ReumaLeeft zoekt ReumaDokter

Twee jaar geleden ben ik ReumaLeeft begonnen om meer authentieke en betrouwbare informatie over (leven met) reuma te delen in combinatie met mijn ervaringsverhaal. Want zelf ben ik 100% afgekeurd als gevolg van deze ziekte. 

Inmiddels is ReumaLeeft uniek in blog en social media land! Reumapatiënten kunnen niet alleen betrouwbare informatie vinden over (re-integreren met) reuma. Maar ook mijn ervaringsverhalen staat hierin centraal. Hierdoor worden de praktijk en de theorie zo met elkaar gekoppeld, dat lotgenoten (medische) informatie beter begrijpen en herkennen. Gevolg is dat zij beter instaat zijn doordachte keuzes te maken, zodat ook zij 100% kunnen leven en werken met reuma. 

Het kanaal is echter zo gegroeid dat ik zelf niet meer de tijd én de energie heb om alle artikelen zelf te schrijven.   

Ik zoek dan ook (daarom) een ‘ReumaDokter’ die mij als co-writer kan ondersteunen. 

De bedoeling is dat je zes artikelen per jaar gaat schrijven die uitleg geven over alles wat medisch gezien met reuma te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een blog over een bepaalde vorm van reuma, hoe effectief bepaalde behandelingen zijn of andere onderwerpen die vanuit mijn volgers naar voren komen. Zelf blijf ik blogs maken over re-integreren en leven met reuma en dus ook het boegbeeld voor ReumaLeeft. Jij wordt onderdeel van het expert team die mij ondersteunt. 

Wat zoek ik?

  • Iemand in opleiding tot reumatoloog, geneeskunde student die ervaring wil opdoen met patiënten of een reumatoloog zelf.
  • Iemand die graag schrijft en dit vaker doet.
  • Iemand die het leuk vindt om ook in beeld te komen. Want er zullen ook een aantal live sessies gestreamd gaan worden, waarin we samen vragen van volger gaan beantwoorden. 
  • Iemand die bereikbaar is om vragen te beantwoorden als die zich voordoen of zaken kan uitzoeken. 

Wat krijg je?

Geen geld, dit is puur op vrijwillige basis! Maar je krijgt wel de kans om maandelijks via mijn website en mijn social media account ruim 8000 reumapatiënten per maand te bereiken. Hierdoor krijg je niet alleen meer inzicht waarin een reumapatiënt zich bezighoudt, je leert ook hoe je medische informatie begrijpelijk en empatisch kunt delen. 

Je zit dus kort op de patiënt en weet wat er leeft! Waardoor jij alleen maar een betere arts kan worden.

Heb je interesse of weet je iemand voor wie dit een perfecte vrijwillige tijdsbesteding zou zijn? Laat het me weten of stuur de tekst door naar die persoon. Bij interesse kun je ReumaLeeft een bericht sturen via een DM of stuur een e-mail naar marja@reumaleeft.com. Waarna we een kennismakingsgesprek plannen om te kijken of je past binnen mijn ReumaLeeft team!

Heb je vragen? Stuur een DM naar ReumaLeeft of stuur je vraag naar marja@reumaleeft.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.