Leven met reuma, Persartikelen

Daten met reuma – Een weg vol mogelijkheden!

Het heeft even geduurd voordat ik na mijn scheiding weer klaar was om te daten. Toch aarzelde ik om actief op zoek te gaan naar een leuke man. Want wie staat er nu te wachten op een afgekeurde vrouw met reuma?

Nooit gedacht: bijna veertig en op Tinder

Toen ik net twintig jaar was, leek veertig nog ver weg. Alle tijd om een man te vinden, een huis te kopen en kinderen te krijgen. Maar het leven liep anders dan ik had gedacht. Bijna veertig, geen man, huis of kinderen. En dat niet alleen: ik was zelfs volledig afgekeurd en enorm beperkt door mijn reuma.

Het heeft dan ook even geduurd voordat ik openstond om weer te gaan daten. Ik had namelijk tal van vragen. Zouden mannen mij gezien mijn huidige situatie afwijzen – de afgekeurde beperkte? En hoe kun je dat ter sprake brengen? Ik ben namelijk leuker in het echt dan op papier. De eerste vraag als je met mensen in gesprek bent, is toch vaak wat je in je dagelijks leven doet. “Waar werk je?”, is dan ook de meest gestelde vraag die ik krijg op feestje en partijen. Aangezien ik best een openbaar leven leid, met alles wat ik schrijf voor ReumaLeeft, kan ik daar ook niet echt een algemeen verhaal van maken. Ik bedoel, als je googelt op Marja en mijn woonplaats, kom je direct op mijn website uit.

Dus hoe ging ik dit aanpakken? En nog belangrijker: hoe ging ik überhaupt een man vinden, middenin een lockdown?

“Ga op Tinder”, spoorde mijn vriendin me aan. Ik zou namelijk niet de eerste zijn die daar haar geluk in de liefde zou vinden. Maar ondanks de vele succesverhalen, trok het me toch niet. Want hoe kun je weten, puur afgaand op een foto, of iemand leuk is? Sommige mannen zijn misschien niet zo heel knap, maar hebben zo’n enorme charisma dat ze wel leuk zijn om mee te daten. En daarnaast: wat ging ik dan op mijn profiel zetten? ‘Vrouw met reuma zoekt man?’

Maar onder lichte dwang maakte ik uiteindelijk toch maar een account aan. “En niet na drie dagen je account weer verwijderen, hè Marja!”, waarschuwde mijn vriendin. “Je gaat dit een maand proberen. Ik ondersteun je wel.” Oké, oké, mopperde ik nog. Maar nadat ik plechtig beloofd had om dit serieus een kans te geven, startte ik de app op…

Benieuwd hoe dit verder gaat? Lees dan de volledige column hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.