de ReumaLeeft Podcast
podcast

#12 Ik ben meer dan mijn pijn

Ik leef al meer dan twintig jaar met pijn. En dat andere in mijn omgeving daar ook direct aan denken als ik vertel dat ik reuma heb, blijkt wel uit de reacties: “oh, maar dan heb je vast heel veel pijn?” of “kun je dan nog wel bewegen?”. Zijn een paar van de meest gehoorde opmerking die ik krijg, als ik vertel dat ik deze aandoening heb. Maar pijn is niet de enige klacht die ik heb. Leven met reuma is meer dan dat: ochtendstijfheid, grilligheid, bewegingsbeperkingen en chronische vermoeidheid. Het hoort allemaal naast de pijn erbij. En al die klachten samen zorgen ervoor dat kunnen leven met reuma best een uitdaging is. Soms lijkt het zelfs wel alsof mijn hele leven draait om de pijn en de reuma die ik heb. Maar niets is minder waar. Na al die jaren, heb ik geleerd om verder te kijken dan de pijn en meer te zijn dan dat! Hoe? Dat vertel ik je in deze aflevering!

En wil je alles nog eens rustig nalezen? Dan lees de bijbehorende blog: ik ben meer dan mijn pijn.

Mis nooit meer een aflevering

en abonneer je op mijn podcast:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.