de ReumaLeeft Podcast
podcast

#11 Hoe gaat WIA-aanvraag en wordt het arbeidsongeschiktheidspercentage berekent?

Als je na twee jaar ziekteverzuim een WIA-uitkering gaat aanvragen, kom je een een spannend beoordelingsproces van het UWV terecht. Mijn ervaring met de WIA aanvraag was dan ook ontzettend stressvol. Je weet namelijk niet wat de uitkomst gaat zijn. Daarin ben ik echter niet de enige, want wekelijks krijg ik heel veel vragen over dit onderwerp. Er is namelijk nog veel onduidelijkheid over wat de rollen van de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige zijn. Maar ook over hoe het arbeidsongeschiktheidspercentage tot stand komt. Afgekeurd worden is al emotioneel genoeg, laat staan als je dan een percentage krijgt waarvan je niet echt begrijpt hoe die dan berekent is. Om je hierbij te helpen, ga ik je in deze aflevering uitleggen hoe het WIA proces in werking gaat, hoe uiteindelijk het arbeidsongeschiktheidspercentage berekent wordt én geef ik antwoord op een aantal vragen van volgers.

En wil je alles nog eens rustig nalezen? Dan lees hier de blog!

Mis nooit meer een aflevering

en abonneer je op mijn podcast:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.