de ReumaLeeft Podcast
podcast

#10 Dit is het ideale dagritme tegen chronische vermoeidheid bij reuma

Na mijn afkeuring was ik mijn dagritme helemaal kwijt. Ik had geen verplichtingen meer en dus ook geen reden om in de ochtend vroeg op te staan. Hierdoor verviel zowel mijn dagelijkse doel als ook mijn sociale contacten. Door mijn afkeuring verloor ik dus niet alleen mijn identiteit, maar ook mijn dagstructuur. De afstand tussen mij en de maatschappij werd daardoor alleen maar groter. Een dagelijks doel en ritme is dan ook belangrijk om deel uit te blijven maken van de maatschappij, maar het is ook nog eens goed voor je lichamelijke en mentale welbevinden. Het zorgt er juist voor dat je minder moe bent. Maar als je een grillige reuma hebt én chronisch moe bent, is het nogal een uitdaging om een vaste dagstructuur te hebben en daarbij ook nog eens binnen je lichamelijke grenzen te blijven. Waarom een structureel dagritme dan toch belangrijk is, hoe een ideaal dagritme bij reuma eruit ziet en hoe ik mijn eigen dag indeel, vertel ik je in deze podcast aflevering!

En wil je alles nog eens rustig nalezen, dan bekijk de bijbehorende blog: Hoe ik een ideaal dagritme creëerde tegen chronische vermoeidheid en pijn

Mis nooit meer een aflevering

en abonneer je op mijn podcast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.