de ReumaLeeft Podcast
podcast

#4 Hoe je meer inzicht krijgt in je eigen grenzen en nee kunt zeggen als een pro!

In mijn leven als chronisch zieke patiënt ben ik vaak over mijn grenzen heen gegaan. Nee zeggen vond ik moeilijk, want alles was leuk om te doen. Ik wilde dan ook niks missen van het leven. Maar aan de andere kant had ik ook verplichtingen, zoals werk. Ik kon me moeilijk bij mijn baas regelmatig ziek melden, toch? Uiteindelijk heeft het nooit nee zeggen en continu over mijn grenzen heen gaan een hoge tol geeist. Want ik werd alleen maar zieker en zieker. Ik was dan ook een kei in het negeren van mijn grenzen en het niet accepteren van mijn chronische ziekte. Uiteindelijk wist ik dat ik dit anders moest gaan doen. Ik moest inzicht krijgen in mijn eigen grenzen en leren nee zeggen als een pro! Maar hoe? In deze podcast aflevering neem ik je mee in mijn reis: welke soorten grenzen er zijn, welke de meeste invloed hadden op mijn reuma, wat dit deed met mijn lijf en welke handige tools je kunt gebruiken om meer inzicht te krijgen in je eigen grenzen. Ik vertel je het allemaal inclusief 2 gratis oefeningen! En als extraatje, geef ik op het einde nog 5 tips hoe jij nee kunt zeggen als een pro!

Een samenvatting van deze podcast aflevering lees je hier: chronisch ziek en grenzen stellen: hoe ik nee zeg als een pro!

Mis nooit meer een aflevering

Abonneer je waar je ook van podcasts houdt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.